Site survey voor uw organisatie laten uitvoeren? Dat is mogelijk

Een site survey, vaak ook een wireless site survey genoemd, is een onderzoek naar de manier waarop het netwerk binnen uw organisatie kan worden ingericht. Vaak beschikken organisaties over verschillende soorten netwerken. Naast een vast netwerk met ethernetkabels en vaste servers, wilt u wellicht ook een WiFi-netwerk kunnen gebruiken. Hierbij wilt u niet alleen uw medewerkers een WiFi-netwerk aanbieden, maar bijvoorbeeld ook de gasten van uw organisatie. Met een (wireless) site survey krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden die u hierbij heeft. Een goede indeling van uw netwerkstructuur is essentieel, om ieder risico op een datalek of een hackaanval te voorkomen.

Beveiliging

Werking van een site survey binnen bedrijven

Bij een site survey wordt begonnen met het inventariseren van uw bestaande netwerkstructuur. Op basis van deze structuur kan naar mogelijke verbeteringen gezocht worden. Enerzijds door op de beveiliging en indeling van uw netwerkstructuur te letten, anderzijds door uw persoonlijke wensen te inventariseren. Op basis van deze informatie kan begonnen worden met de ontwikkeling van een nieuwe netwerkstructuur, of het aanpassen van uw bestaande netwerk. Zo sluit uw netwerk straks weer aan op de vraag van uw organisatie!

Tip: er zijn verschillende organisaties die een site survey voor u kunnen uitvoeren! Het is vaak lastig om dit zelf te doen, doordat u er zelf vanuit zal gaan alles goed beveiligd en ingedeeld te hebben.

Structuur

Uitwerking van de uitkomsten van een site survey

Nadat de site survey succesvol uitgevoerd is, kunt u de uitkomsten van deze survey verwerken. Ook voor het implementeren van deze veranderingen doet u er verstandig aan om een externe partij in te schakelen. Zo weet u zeker dat het netwerk op de juiste wijze aangepast wordt. Zeker na de invoering van de AVG wet in mei 2018 is een goede beveiliging en structuur van uw netwerk noodzakelijk.