Waarom een reclamebord buiten een boost voor jouw bedrijf is

Als bedrijf is het belangrijk om gezien te worden. Met name natuurlijk door jouw doelgroep, of jouw beoogde nieuwe klantengroep. Meer klanten betekent op termijn bedrijfsgroei. Dit kan natuurlijk via advertenties op het internet, maar er zijn nog veel meer manieren. Een daarvan is door middel van een reclamebord buiten. Hieronder vier redenen waarom jij dit ook voor jouw bedrijf (klein, middel of groot) zou moeten overwegen.

Een groot bereik

Dat een reclamebord een groot bereik heeft, is bewezen uit een onderzoek. Dit komt doordat ze vooral geplaatst worden op plekken, zoals drukke pleinen of stations, waar veel mensen samen komen. Ook al lopen ze winkelend of pratend langs, het valt op. Ze onthouden wat er op het bord staat en de kans is groot dat ze het later thuis opzoeken.

De plek

Echter, als je een groot publiek wilt bereiken die ook echt in jouw doelgroep valt, dien je het bord wel op de juiste plek neer te zetten. Het heeft weinig zin om er een te plaatsen op een plek waar de doelgroep niet of nauwelijks komt. Bijvoorbeeld, is er gebleken uit het marktonderzoek dat de doelgroep vooral met de auto naar de stad reist in plaats van met de trein? Zet dan het reclamebord dichtbij een parkeergarage neer. Zo zien de juiste potentiële klanten de reclame. 

Geen cookies en ad blockers

Niet al geheel onbelangrijk: de invloed van cookies en ad blockers op het internet. Deze hebben wel degelijk invloed op jouw online vindbaarheid en op het zoekgedrag van consumenten. Een grote plus dus dat een bord buiten hier geen last van heeft. Als de klant op straat loopt, kan hij (natuurlijk) geen ad blocker instellen, maar ziet het reclamebord automatisch. Veel effectiever dus dan online adverteren. 

Minder gedoe

Je kent het vast wel: op een gegeven moment ben je helemaal klaar met die reclames op de televisie of het internet. Iedere keer dezelfde of ze nemen bijna je hele scherm over als je een website bezoekt. Dit is niet het geval met reclame buiten. Mensen zijn gewend aan dit straatbeeld en zullen er dan ook niet snel over klagen.


Een reclamebord buiten biedt dus veel voordelen. Ook enthousiast geworden? Kijk eens op https://www.imagebuilding.com/ voor meer informatie!