Leer zelf beleggen

leer zelf beleggen

Beleggen is riskant, maar over langere termijn levert beleggen meer op dan sparen. Zeker nu, met de negatieve rentes. Maar om goed te beleggen, moet je moet wel goed kunnen beleggen. Hoe doe je dat? Het antwoord is: leer zelf beleggen, zo maak je geen grote fouten en haal je een hoger rendement uit je geld.

Meer over leer zelf beleggen

Er is op internet veel informatie te krijgen over beleggen. Er zijn heel riskante beleggingen, zoals in crypto’s,  maar ook meer veilige, minder opbrengende  beleggingen, zoals in onroerend goed of in edelmetalen. De beste belegging als je weinig verstand hebt van beleggen is waarschijnlijk in een indexfonds. Indexfondsen volgen bijvoorbeeld de Dow Jones of een andere grote beursindex. Ze zijn ook goedkoop te beheren omdat er bijna geen aandelen worden verkocht en gekocht. En, de gemiddelde belegger doet het slechter dan een indexfonds.

leer zelf beleggen

Wil je jezelf specialiseren op een sector, dan kan dat natuurlijk. Van belang is dan dat je veel verstand hebt van de sector waarin je belegt. Overschat jezelf wat dat betreft vooral niet. Zorg dat je erg goed je huiswerk hebt gedaan, en zelfs dan kunnen er nog onverwachte ontwikkelingen zijn. Over het algemeen loont het om je hoofd koel te houden.

Een goede manier om ervaring te krijgen met beleggen is een virtueel mandje aandelen en andere financiële producten te kopen. Dat kost je niets. je verdient er niets aan, maar je leert er wel veel van en je doet nuttige ervaring op om later, met echt kapitaal, een succesvollere belegger te worden.

Verder leer zelf beleggen met deze info

Dit artikel is maar kort. In het artikel Leer zelf beleggen leer je veel meer. Wil je echt alles weten over beleggen, en meer financiële zaken? Breng dan een bezoekje aan Bankr. Dat is dé financiële vraagbaak van Nederland.