G4S Ede

In de vestiging G4S Ede worden alle standaard trainingen voor BHV en EHBO aangeboden. Daarvoor zijn goed uitgeruste theorieruimtes en een zeer groot aantal praktische oefenruimtes beschikbaar. Net zoals bij alle vestigingen van G4S worden de trainingen gegeven door professionele trainers. Bijzonder bij de vestiging in Ede is een waterbassin. Dat wordt gebruikt voor trainingen in teambuilding op een vlot en voor autotrainingen. G4S Ede is één van de grootste trainingsfaciliteiten in het land en er wordt een zeer groot aantal trainingen aangeboden.

G4S Ede heeft levensechte oefenfaciliteiten

Net als in sommige andere trainingslocaties zijn er ook bij G4S Ede naast de gewone theorie- en praktijkruimtes voor EHBO en BHV speciale faciliteiten beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een winkel, een bedrijfsverzamelgebouw van drie etages, een ziekenhuis, een tankstation, een restaurant, gevangenisomgeving, een woning en een fabrieksruimte. Alles is er op gericht om op een zo realistisch mogelijke wijze te kunnen oefenen met noodsituaties. Zoals een woningbrand blussen, een pand ontruimen, slachtoffers helpen, omgaan met agressieve mensen, het blussen van een vlam in de pan, een kelderbrand of een brand op kantoor.

Bassin voor autotrainingen

Bij G4S Ede worden ook trainingen met auto-ongelukken aangeboden. Je leert onder gecontroleerde omstandigheden hoe je moet handelen als je met de auto over de kop vliegt en hoe je op een veilige manier kunt ontsnappen als je met de auto te water raakt. Daarvoor is een speciaal bassin aangelegd. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren tijdens de training zijn er altijd duikers aanwezig, die kunnen ingrijpen als een cursist onder water in de problemen dreigt te raken. Na de training kunnen de cursisten gebruik maken van douches en kleedruimtes om zich op te frissen en droge kleren aan te trekken. Deze Auto Training Safety trainingen zijn zeer populair. Ze worden bijna nergens anders in Nederland aangeboden.