De beste hypotheekadviseur in jouw stad

financiele-meesters-logo

Hypotheekadviseur in jouw stad helpt jou bij het vinden van een hypotheek die bij jou past. Financiële meesters zijn gevestigd in: Amersfoort, Arnhem, Baarn, Beverwijk, Breda, Den Bosch, Hoeksche Waarder, Koudekerke, Loon op Zand, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Roosendaal. Een hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand. Dit is vaak een huis of bedrijfspand. Wanneer je een huis koopt leen je dus geld van de bank en financier je zo jouw droomwoning. Het geld wat je leent via de bank, betaal je via de hypotheekvorm die je kiest weer terug. Over dit geld betaal je ook rente.

Hoe gaat een hypotheek er aan toe

Een hypotheek bestaat uit 3 onderdelen: de lening, de aflossing en de verzekering.

De lening is het bedrag wat je leent bij de bank om je huis te kopen, over de lening betaal je rente aan de bank: de hypotheekrente. Je betaalt dit totdat je het geld hebt terugbetaald, dit kan 30 jaar duren. Daarna krijg je de aflossing, dit is de terugbetaling van de lening aan de bank. Er zijn verschillende vormen van een aflossing, dit zijn de verschillende hypotheekvormen. Als laatste heb je de verzekering. Je kunt 2 soorten verzekeringen afsluiten:

  • Levensverzekering
  • Woonlastenverzekering

De levensverzekering geeft een uitkering na het overlijden en met de woonlastenverzekering kun je het risico van arbeidsongeschiktheid en/of werkeloosheid verzekeren. Je bent vaak verplicht om de levensverzekering af te sluiten. De woonlastenverzekering is nooit verplicht. Het hangt van jouw persoonlijke situatie af of deze verzekeringen nodig zijn.

Extra informatie

Ze beginnen vaak om je wensen en behoeften goed in de kaart te brengen. Met jouw wensen pakket selecteert de hypotheekadviseur in jouw stad banken en verzekeraars die hierbij aansluiten. Het totale aanbod wordt overzichtelijk in kaart gebracht. De partij die de lening aangaat (een persoon of een bedrijf), de hypotheekgever. De bank of de hypotheekverstrekker die de lening verstrekt, noemen we de hypotheeknemer.