Bitcoin futures: onderhandelen over de toekomst

Bestebank

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om handelen met bitcoin. Het systeem van cryptogeld wordt nog elke dag uitgebreid, dus er komen ook steeds nieuwe opties bij. Nieuwe valuta, methoden van handelen, nieuwe beurzen en nieuwe wallets. Bitcoin futures is het nieuwe populaire ding in de wereld van bitcoins. Dit lees je ook bij Bestebank.

Wat is bitcoin futures?

Bestebank

Bitcoin futures speelt zich af in de toekomst. Dat wil zeggen: het gaat over het verhandelen van prijsafspraken. Het is dus een overeenkomst om op een bepaald moment in de toekomst je bitcoin te verhandelen voor een vooraf vastgestelde prijs tussen beide partijen. Dit kan gunstig uitpakken als de prijzen veranderen in de toekomst. Het kan echter ook juist ervoor zorgen dat je minder zal verdienen. Het is een gok, net als veel andere aspecten van het handelen. 

Bestebank
  • Als je denkt dat de prijs van bitcoins gaat stijgen binnen een bepaalde periode dan koop je een bitcoin future. Je kunt dan winst maken bij elke punt dat de koers stijgt. Je verliest bij elke punt daling van de index. Dit is een Bitcoin koop future met long positie.
  • Als je denkt dat de prijs van bitcoins juist gaat dalen binnen een bepaalde tijd, dan koop je een bitcoin future met short positie. In dit geval maak je winst bij daling van de koers van bitcoin en verlies bij de stijging. 

Gebruik maken van bitcoin futures om te handelen is iets voor gevorderden. Als je nieuw bent in de wereld van bitcoins dan kun je dit beter even laten voor wat het is en je eerst verdiepen in de markt en de mogelijkheden.