Wat en wie zijn development teams?

Als je kijkt naar het Scrum Framework dan heb je de Scrum Master, Product Owner en de development teams. Dit artikel gaat over development teams ook wel Developers genoemd. Wie zijn dit precies en wat doen ze?

Wat zijn precies development teams?

Developers kun je zien als professionals die tijdens een Scrum sprint samenwerken aan de oplevering van een product of project. Of een deel van een product of project. Het team bepaalt zelf de hoeveelheid werk dat er wordt opgenomen en doet dat vanuit een Product Backlog. Ook bepaalt een development team hoe ze precies te werk gaan. Een Product Owner bepaalt het “wat”, terwijl een developer het “hoe” bepaalt.

Wie zijn development teams?

Een developer zijn personen die nodig zijn om klantwensen te kunnen omzetten naar waardevolle producten of deelproducten. Bij development teams gaat het erom dat de personen beschikken over de juiste competenties. Dit gaat dan om de kennis wat ze meebrengen, maar ook de waardes die men onderschrijft. Een speciale Scrum Gids beschrijft waardes zoals respect, moed, openheid, focus en betrokkenheid die je mee moet brengen aan een Scrum. Alle kennis moet vertegenwoordigd zijn en daardoor wordt het team zo goed als multidisciplinair. Het gaat dus om team waar mensen verschillende expertises hebben en daarin samen met elkaar werken.

Je bent lid van een team en werkt niet afzonderlijk van elkaar

Het werken in een Scrum is een gezamenlijk verantwoordelijk. Dat betekent dat de expert niet alleen de specifieke taken bij zijn expertise hoeft op te pakken. Dit wordt dus samen gedaan. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid als developer binnen development Teams. Je zit niet in een team als marketeer, designer of HR expert, maar bent geheel lid van een team en voert het project samen uit.

Wie doet het werk binnen development Teams?

Is er voor een bepaald project juridische kennis nodig dan betekent niet gelijk dat de jurist de gehele Product Backlog Items op zich neemt. Er zijn hier een aantal redenen voor. Ten eerste kan het zo zijn dat de persoon met juridische kennis afwezig kan zijn tijdens de sprintdagen. Dat maakt het niet dat de rest niet zijn of haar verantwoordelijkheid kan nemen om de Product Backlog Items om te zetten in waarde. 

Binnen het team is het zaak elkaar te helpen en te versterken

Ook kan het zo zijn de de jurist aan ander soort taken werkt. Daardoor kan hij of zij minder tijd besteden aan dat specifieke juridische item. Voor het hele team is het zaak om goed na te denken hoe de teamleden met verschillende achtergronden elkaar op wat voor manier kunnen helpen en hoe elkaar kunnen versterken. Wat hier kan helpen zijn de items in taken te verdelen. En zodoende de onderdelen kunnen gedaan worden door niet experts. Wordt er

bijvoorbeeld een presentatie gevraagd betreffende een juridisch probleem dan kan dat opgedeeld worden in het uitzoeken van de wet- en regelgeving en het maken van een presentatie. Het maken van een presentie kan door ieder lid van de development Teams worden uitgevoerd.