Vegan zijn betekent gezonder en gelukkiger

Een van de grootste voordelen aan het veganisme is dat het simpelweg goed is voor je gezondheid. Veganisten hebben namelijk minder kans op hartproblemen, kanker, diabetes en een hoge bloeddruk vergeleken met vleeseters. Het is niet zo dat je voedingsstoffen misloopt doordat je vegan bent. Je krijgt alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om gezond te zijn. Het voordeel hierbij is dat je naast deze noodzakelijke voedingsstoffen geen extra voedingsstoffen binnenkrijgt die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Veganisme heeft echter niet alleen met voeding te maken. Dit kan bijvoorbeeld ook kleding, make-up en gezichtsverzorging omvatten.  Al deze vormen van veganisme dragen een steentje bij aan een gezonder lichaam en dit hangt samen met een gelukkig lichaam.

Plantaardige gezichtsverzorging

Plantaardige gezichtsverzorging is Vegan Gezichtsverzorging. Deze bevatten geen dierlijke ingrediënten, waaronder ook geen bijenwas en honing. Dit soort Vegan Gezichtsverzorging bevat ingrediënten die zijn afgeleid van planten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruit, groente, zaden en noten. Plantaardige gezichtsverzorging bevat vitaminen die een gloeiende huid, sterke nagels en gezond haar stimuleren. Door rekening te houden met de stoffen die zowel in je lichaam als op je huid terechtkomen, kan je een gezond en gelukkig lichaam creëren.

Dieren en het milieu helpen

Elke veganist redt ongeveer per jaar 200 dieren. Dit is geen klein aantal. Dit is ook de meest eenvoudige manier om dierenleed te voorkomen. Het enige wat we hiervoor hoeven te doen is plantaardig voedsel verkiezen boven vlees en dierlijke producten. Daarnaast kan je ook het milieu een handje helpen. Vlees is namelijk niet milieuvriendelijk. Het produceren van vlees veroorzaakt enorm veel vervuiling. Dit is een van de industrieën die de klimaatcrisis enorm stimuleert. Bovendien vergt het ook veel gewassen, water en tijd om dieren te fokken. Plantaardig voedsel is een stuk efficiënter. Eigenlijk kost het maar een kleine moeite om zowel de dieren als het milieu te helpen: overstappen naar een veganistische leefstijl. Niet te vergeten dat deze leefstijl ook genoeg diverse voordelen heeft voor jezelf.