Tips voor het uitkiezen van een locker

Bij het kiezen van een locker voor je werk zijn er verschillende opties om te overwegen. Zo heb je een locker met cijferslot. Een andere optie is de locker met een slot dat geopend kan worden met een sleutel. En ten slotte heb je smart lockers. Dit zijn drie veelvoorkomende opties voor kluisjes en lockers op de werkvloer met elk hun eigen voor- en nadelen. Het is bij deze lockers erg belangrijk om na te denken over wat voor veiligheid je wilt. Smart lockers hebben diverse voordelen boven niet-digitale lockers zoals een locker met cijferslot. Hier hebben we wat tips voor het uitkiezen van een locker.

Onveiligheid van niet-digitale lockers

Als de kwaliteit van niet-digitale lockers, zoals een locker met een pincode of lockers met een sleutel, tegenvalt, dan zijn deze niet de meest veilige opties. Dit komt door een paar dingen. Wanneer het aankomt op lockers met een pincode, is het natuurlijk mogelijk dat je de pincode die je hebt gekozen vergeet. Dit kan iedereen gebeuren en gebeurt ook elke dag. Vandaar dat websites altijd een optie hebben bij het inloggen voor wanneer je je wachtwoord vergeet. Mensen zijn nu eenmaal vergeetachtige wezens, dus het onthouden van een cijferreeks kan fout gaan. Tevens kan je bij een slot met sleutel ook de sleutel kwijtraken.

De voordelen van smart lockers

Smart lockers hebben verschillende voordelen die niet-digitale lockers niet hebben. Zo worden smart lockers gemaakt met erg veel opties voor beveiliging. Omdat ze digitaal zijn, kun je gebruik maken van je telefoon om hem te ontgrendelen. Dit betekent dat het mogelijk is om de lockers te openen met een ingesteld wachtwoord of in geavanceerde modellen zelfs met biometrische gegevens, zoals je vingerafdruk of je ogen. Hierdoor hoef je geen cijfercodes meer te onthouden of sleutels met je mee te dragen. Dit soort lockers zijn ook lastiger te kraken, waardoor ze veiliger zijn en ook meer bescherming bieden voor je persoonlijke eigendommen.