Online marketing bureau

Online marketing bureau

Online marketing: het is een belangrijk manier voor je bedrijf om klanten te verwerven, maar het is geen makkelijke tak van marketing. Online innovaties zijn een dagelijks fenomeen en er zijn veel verschillende aspecten van online marketing die allemaal hun eigen uitdagingen hebben. Een van de meest moderne manieren voor online marketing is social media marketing. Zo kom je regelmatig advertenties tegen op Facebook en Instagram en deze manier van adverteren kan zeer effectief werken. JG Webmarketing is het online marketing bureau dat je graag verder helpt met adverteren.

Online marketing bureauFacebook marketing

Er zijn verschillende doelen die je jezelf kan stellen alvorens je een plan opstelt voor Facebook marketing. Een doel kan zijn om Brand Awareness te scheppen. Dit houdt in dat je bekendheid wilt geven aan de naam van je bedrijf. Ook kan je ervoor kiezen interactie met je doelgroep te bewerkstelligen. Dit kan door te reageren op dingen die je post als bedrijf, en door een groep te creëren waar Facebookers zich bij aan kunnen sluiten. Op deze manier kan je makkelijk inzicht krijgen in de behoeften van je doelgroep. Hier kan je dan weer makkelijk op inspelen. Door te reageren op vragen of kritiek van klanten, kan je hen ondersteunen. Dit wordt ook wel webcare genoemd en het is zeer populair. Klanten krijgen namelijk het gevoel dat het bedrijf zeer benaderbaar is.

Campagnes

Je kan natuurlijk alleen berichten posten op je landingspagina van Facebook, maar de realiteit wijst uit dat maar een klein percentage van je volgers dit bericht voorbij zullen zien komen op deze manier. Bovendien wil je natuurlijk ook graag nieuwe volgers verwerven. Het is dus belangrijk om promotie in te zetten en een Facebook campagne te starten. De advertentiekosten zijn relatief laag, waardoor dit een interessante manier van marketing is. De advertenties worden laten zien op tijdlijnen van Facebookers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Aangezien de meeste mensen niet zo’n fan zijn van het lezen van lange teksten op Facebook, is het een goede strategie om een foto te posten die de aandacht trekt van het scrollende publiek. Vervolgens kan je door middel van een kort praatje, de Facebookers doorverwijzen naar je landingspage, waar je alle informatie uiteenzet.

Facebook marketing is maar een fractie van de online marketing mogelijkheden. JG Webmarketing is het online marketing bureau dat je kan helpen met het vinden van de beste online marketingstrategie voor je bedrijf.