Kun je een sloopauto verkopen?

Wil jij weten of je een sloopauto verkopen kunt? Ja, dit is zeker mogelijk! Maar hoe werkt dit dan precies? Bij je plaatselijke garage of autodealer hoef je hiervoor over het algemeen niet aan te kloppen, die zitten hier vaak helemaal niet op te wachten. En dat is logisch, want wat moeten zij hier mee? Maar hoe kun je dan wel een sloopauto verkopen? En wat gebeurt hier dan mee? Het is logisch dat jij je dit afvraagt en we willen jou hier graag iets meer over vertellen! Dus heb jij een auto die niet meer door de keuring komt of die door een ongeluk total loss is, lees dan vooral verder!

Gemakkelijk je sloopauto verkopen

Zoals gezegd zijn garages en autodealers over het algemeen helemaal niet geïnteresseerd in het opkomen van een auto die veel schade heeft of die niet meer door de keuring komt. Wil jij toch je sloopauto verkopen, dan doe je er goed aan om eens contact op te nemen met Sloopautoverkopen.com! Zij hebben een netwerk door het hele land en kunnen daardoor overal in Nederland jouw wagen ophalen. Jouw bolide aan hen aanbieden gaat eigenlijk heel eenvoudig. Je neemt eerst contact met hen op, dit kan op verschillende manieren:

  • je kunt hen bellen via hun vaste of mobiele nummer
  • je kunt een terugbelverzoek doen via hun website
  • je kunt een e-mail sturen
  • je kunt contact opnemen via sms of via WhatsApp

Zij zullen jou dan wat vragen stellen over de staat van je wagen, want daar moeten ze wel iets meer over weten voordat je aan hen jouw sloopauto verkopen kunt. Op basis daarvan bepalen zij wat zij er voor willen geven en je kunt dit bod aannemen of afslaan. Neem je het aan, dan komen ze bij jou langs om de auto op te halen – uiteraard op een moment dat jou dit past. Je krijgt van hen het vrijwaringsbewijs en je krijgt meteen in contanten de waarde van jouw wagen uitbetaalt. Je ziet, je sloopauto verkopen is op deze manier echt heel erg gemakkelijk!

Wat gebeurt er mee?

Je hebt gekozen voor jouw sloopauto verkopen via Sloopautoverkopen.com, maar wat gebeurt hier dan vervolgens mee? In de meeste gevallen zal het zo zijn dat opknappen van de wagen niet de moeite waard is, daar gaat meer geld in zitten dan verkoop ooit nog weer op zal leveren. Het lijkt dan ook vreemd dat men interesse in dergelijke auto’s heeft. Maar je sloopauto verkopen op deze manier betekent eigenlijk gewoon recycling. Je bolide gaat naar een autoschadebedrijf of een demontagebedrijf. Deze zullen alles vakkundig uit elkaar halen en sorteren welke onderdelen nog bruikbaar zijn en welke niet. Bruikbare onderdelen zullen vervolgens verkocht worden, andere delen van je wagen kunnen misschien gerecycled worden, zoals ijzeren delen. En soms, als de auto nog wel opgeknapt kan worden, kan deze geëxporteerd worden naar het buitenland. Wat er ook gebeurt, je mag er zeker van zijn dat alles volgens de milieuwetten gebeurt. Wil jij een sloopauto verkopen? Dan is het dus aan te raden om eens een kijkje te nemen op Sloopautoverkopen.com!

Lees meer…