Kinderspeelgoed wat het goed doet 

Kinderspeelgoed aanschaffen, mensen denken altijd dat ze hier pas mee te maken krijgen als ze zelf misschien een ouder worden maar niets is minder waar. Een pas geboren neefje of kindje van een goede vriendin, een oppaskindje, een nieuw broertje of zusje bij een al wat ouder kind en ga zo maar door. Kinderspeelgoed blijft zich ook nog maar door ontwikkelen en kan soms best wel duur worden waardoor men door de bomen het bos soms even helemaal kwijt is. Want wat is nou goed speelgoed? Iets dat leerzaam is of juist wat er heel leuk uitziet voor de kleine. Voor baby’s is het soms nog wel te doen, maar als het kind een eigen mening krijgt en persé die playmobil villa met hottub overkapping wil wordt het toch andere koek. 

Kinderspeelgoed voor de kleinsten 

Zoals eerder gezegd is het bedenken van geschikt speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters vaak het minst moeilijk. Ouders kunnen hier alsnog een enorm ding maken omdat ze willen dat hun kind op die leeftijd al zoveel mogelijk leert en zo slim mogelijk wordt, want ja, elk kind moet hoogbegaafd zijn in deze maatschappij. Voor deze kinderen zijn knuffels etcetera echter gewoon goed. Eigenlijk alles wat geen kleine stukjes heeft die ze kunnen inslikken, want ja deze hoogbegaafde baby’s zien alles wat los en vast zit aan voor iets om in de mond te stoppen, kan geschikt zijn als speelgoed. Kleine kinderen zijn enorm nieuwsgierig en ze dus een doos met verschillende vormen geven die er via de eigen vorm in kunnen kan goed voor de ontwikkeling zijn, maar eigenlijk is alles wat je ze geeft nog leerzaam, zelfs als geef je ze een onderdeel van een jacuzzi overkapping 

Kinderen dingen leren in het spelen 

Veel ouders zijn op zoek naar speelgoed wat zo leerzaam mogelijk is en waardoor het kind zich zo snel mogelijk ontwikkeld. Dit kan worden gevonden in puzzels, maar ook gewoon in ego en playmobil waarin ze bouwen en een rijke fantasie opbouwen, maar het belangrijkste is eigenlijk het kind leren spelen en dan vooral samen spelen. Sociale vaardigheden zijn minstens even belangrijk als een kind van 3 een sudoku laten oplossen en zullen het kind het hele verdere leven nuttig blijken.