Kappers op Instagram

Kleuren, knippen en wassen iedereen is wel eens bij de kapper geweest. In heel Nederland zijn er verschillende kapperszaken te vinden. Vaak zijn dit toegankelijk kappers voor iedereen maar dit kunnen ook kapperszaken zijn de gespecialiseerd zijn. Zo heb je kappers gespecialiseerd in mensen met krullen of zijn de kapperszaken alleen voor mannen. Nederland telt meer dan 31.000 kapperszaken. Dit is een enorm aantal. Steeds meer van deze kapperszaken zijn ook te vinden op sociale media. Zij creëren een eigen website of zijn te vinden op facebook en Instagram.

Wat is Instagram precies?

Instagram is vooral gecreëerd om foto’s en filmpjes te delen. Het is een heel simpel concept je deelt foto’s en video’s via je persoonlijke profiel en kunt je kunt andere profielen volgen. Je kunt je eigen Instagram privé, openbaar of zakelijk maken. De app heeft een hele simpele opmaak dit maakt dat de app simpel in gebruik is. De app is zeer toegankelijk voor iedereen aangezien er vooral wordt gecommuniceerd doormiddel van beeldtaal. Hierdoor kun je ook gemakkelijk wereldwijd mensen volgen. Op Instagram kun je liken, reageren en doorsturen. Als je content van iemand liked houdt dit in dat je de content leuk vindt, ook kun je reageren onder de post van een volger en ten slotte kun je de content doorsturen naar andere gebruikers.

Wat doet chatkracht?

Via Instagram kun je niet alleen de accounts van gebruikers zien maar je kan ook berichten sturen. Zo kunnen klanten van kappers vragen stellen of om advies vragen via het Instagram account. Chatkracht beantwoord deze vragen voor de kapper. Zij kunnen deze vragen beantwoorden doormiddel van het kenniscentrum wat is opgesteld voor de desbetreffende kapper. Hier staat bijna alle informatie waardoor de chatspecialisten de vragen kunnen beantwoorden. Op deze manier wordt er deel van de klantenservice van de kappers uit handen genomen. Zij kunnen deze tijd dan weer besteden aan andere werkzaamheden.