Interesse in eend specialiteiten? Lees dan dit artikel!

Lekker eten. Wie is er niet gek op? Ik ben in ieder geval een echte fijnproever! En hoewel mijn familie mijn kookkunsten meestal weten te waarderen, houd ik het vaak toch bij eenvoudige huis-tuin en keuken recepten. Aardappelen, groente en vlees staan hier regelmatig op tafel, maar ook een homemade pizza is niet te versmaden. We gaan ook regelmatig uit eten en dat is voor mij het moment om eens iets exclusiefs uit te proberen. Kort geleden werden we bij vrienden, waarbij de heer des huizes de kok is, uitgenodigd voor een etentje. Zijn kookkunsten doen niet onder voor een sterrenrestaurant. Op tafel deze keer: eend specialiteiten. En ik kan je zeggen: Het was verrukkelijk! Het was voor mij zeer zeker een inspiratie om ook eens zelf eend specialiteiten op tafel te zetten! Lees hieronder mijn culinaire ervaring en ga ook zelf aan de slag!

Eend specialiteiten: een aanrader!

Ik houd echt van een lekker stukje vlees. Bij ons thuis komt er voornamelijk rundvlees op tafel maar ook regelmatig ga ik voor mals kippenvlees. Het was echter nog nooit bij me opgekomen om voor eend specialiteiten te gaan. Te onbekend misschien, of te moeilijk te bereiden, misschien moeilijk verkrijgbaar? Ik weet het eigenlijk niet. Maar na het etentje bij onze vrienden weet ik beter. Niks houd mij tegen om ook eens eend op tafel te zetten. Dus tot het moment dat we van vrienden een uitnodiging kregen om eens bij hen te komen eten had ik nog nooit eend gegeten, laat staan zelf klaargemaakt.

Onze vrienden zijn echte culinaire genieters, gaan vaak uit eten, maar draaien voor een eigen bereid culinair hoogstandje hun hand ook niet om. Dat bleek wel deze gezellige avond. Al bij binnenkomst kwamen de heerlijkste geuren ons tegemoet en begonnen we met een heerlijk wijntje.

We kregen een uitgebreide uitleg over diverse eend specialiteiten die je kunt bereiden en enkele hiervan konden we nu ook zelf proeven. We genoten van de van de volgende eend specialiteiten:

  •  Paté van eend
  •  Eendenborstfilet met honingsaus
  •  Eendenbout met mosterdroomsaus

De paté was ons voorgerecht. Het was smeuïg en smakelijk. De eendenborst was erg mals en voorzien van een zoet sausje. Als laatste de eendenbout. Ook deze was zeer smakelijk en enorm mals.

De wijnen die we deze avond ingeschonken kregen waren vanzelfsprekend op maat uitgezocht bij de gerechten die vandaag op tafel kwamen. Deze gerechten werden aangevuld met diverse bijgerechten van groenten en aardappelen. Een heerlijke jus gemaakt met het braadvet van de eend ontbrak ook niet. Loopt het water je al in de mond? Zou jij dit ook eens willen proeven? Wij hebben in ieder geval genoten deze avond!

Kopen van eend specialiteiten

Waar je normaliter naar de slager gaat voor een lekker stukje vlees, moet je voor eend specialiteiten en ander gevogelte en wild specialiteiten bij de poelier zijn. De poelier waar onze vrienden de eend specialiteiten haalden was de het familiebedrijf Moorman, met de websitemoormann.nl/” style=”text-decoration:none;”> www.moormann.nl. Zij hebben een breed assortiment. Ik heb hun duidelijke website eens grondig bestudeerd en ga binnenkort zeker een keuze maken uit de verschillende, jij ook?