Hoe hoog worden jouw begrafenis kosten?

Het is misschien een beetje een vreemde vraag om te stellen, maar wel een belangrijke: hoe hoog worden jouw begrafenis kosten? Niemand denkt immers graag na over de eigen dood, maar wil jij je financieel goed voorbereiden, dan moet je hier wel een keer over na gaan denken. Wat een begrafenis kosten gaat, is namelijk sterk afhankelijk van de wensen die jij op dit gebied hebt. Wil jij een sobere uitvaart of wil je juist alles erop en eraan? Dat maakt voor het totale kostenplaatje veel verschil! 

Waarom nadenken over begrafenis kosten?

Nu kun je denken: dat maakt toch verder niet zoveel uit? Ik heb hier zelf immers geen last meer van, dus waarom hierover nadenken? Omdat je natuurlijk je nabestaanden niet op wilt zadelen met hoge begrafenis kosten. Je wilt dat jouw verzekering aansluit bij het bedrag dat je ongeveer nodig denkt te hebben of je wilt ervoor zorgen dat je genoeg geld hiervoor spaart. Zo weet je zeker dat jouw nabestaanden niet opeens nog heel veel geld bij moeten leggen op jouw uitvaart. Het lastige is alleen dat er dus een groot verschil bestaat in kostenplaatje. Waar moet je ongeveer op rekenen? Een eenvoudige en sobere uitvaart kost momenteel ongeveer achtduizend euro. Wil jij een luxe kist, meerdere volgauto’s en veel aanwezigen? Dan moet je er op rekenen dat de begrafenis kosten ongeveer twee keer zo hoog zullen zijn. Dat is natuurlijk een significant verschil! Als je er zeker van wilt zijn dat jouw nabestaanden het budget hebben om alles uit te voeren zoals jij dat gewild had, is het dus goed om nu al na te denken over wat jouw wensen zijn en welk kostenplaatje daar bij komt kijken. Dan ben jij goed voorbereid en kun je een verzekering afsluiten die past bij de begrafenis kosten die jij verwacht.

Vraag offertes op

Hoe weet je nu hoe hoog het kostenplaatje in jouw geval zal worden? Dit kun je het beste achterhalen door offertes op te vragen. Door je wensen aan te geven kunnen uitvaartondernemers een schatting geven van de begrafenis kosten die jouw nabestaanden voor jou zullen moeten maken. Welke zaken bepalen nu de hoogte hiervan? Dat is onder meer afhankelijk van:

  • hoeveel gasten er uitgenodigd worden
  • het aantal volgauto’s dat gebruikt wordt
  • het soort kist waarvoor gekozen wordt
  • de hoogte van de grafrechten en de kosten voor het grafmonument

Denk voor jouzelf dus eens na over hoe jij jouw uitvaart voor je ziet, wat jouw wensen zijn. Zet je dit op een rijtje, dan kunnen uitvaartondernemers offertes maken en zie jij wat de begrafenis kosten gaat. Het op een rijtje zetten van jouw wensen is bovendien ook fijn voor jouw nabestaanden, ze weten dan precies hoe jij jouw uitvaart voor je zag en kunnen dit dan in jouw geest organiseren. Zo hoeven zij veel minder knopen door te hakken in de dagen na jouw overlijden en dat zullen ze jou zeker in dank afnemen! Wil jij offertes opvragen bij verschillende uitvaartondernemers? Ga dan naar kostenvaneenuitvaart.nl, vul jouw voorkeuren in en zie hoe hoog jouw begrafenis kosten ongeveer zullen worden.