Een AVG scan laten uitvoeren om te kijken of je voldoet aan de regels

AVG scan

Om zeker te weten dat uw bedrijf aan de regelgeving voldoet kunt u het beste een AVG scan uit laten voeren. Onlangs hebben de EU-lidstaten samen afgesproken dat ze de privacy van consumenten beter wilden gaan beschermen. Als bedrijf is het daarom stukken lastiger geworden om de gegevens van klanten te bewaren. Voorheen kon u bijvoorbeeld gemakkelijk een lijst van adressen bewaren. Tegenwoordig moet u altijd kunnen aantonen welke gegevens u opslaat en waarom. Bovendien moet u ook aangeven wie de gegevens allemaal in kunnen kijken. Als u gehackt wordt en de gegevens van uw klanten hierdoor lekken kan u ook een hoge boete krijgen. Het is dan ook logisch dat veel ondernemers zich grote zorgen maken. Gelukkig kunt u een AVG scan laten uitvoeren door een expert. Zo kunt u laten controleren of u voldoet aan de wetgeving en welke aanpassingen er eventueel gemaakt moeten worden.

Veiligheid

Waarom zelf geen AVG scan uitvoeren?

U kunt beter niet uw eigen AVG scan uitvoeren. Als u uw eigen netwerk moet controleren zal u misschien minder snel fouten ontdekken. Fouten die u niet ziet zouden misschien wel gezien worden door een externe partij. Ook als u de AVG helemaal begrijpt kunnen we u alsnog afraden zelf een AVG scan uit te voeren. Het beste is om dit door een ervaren bedrijf te laten doen. Zo weet u zeker dat u niet bang hoeft te zijn voor de hoge boetes die u kunt ontvangen als u niet aan de wetgeving voldoet.

Privacy

Een AVG scan van Seccure

Een van de betere bedrijven die u kunt inschakelen om een AVG scan voor u te doen is Seccure. Bij dit bedrijf hebben ze veel kennis van netwerken. Bovendien zijn ze hier ook uitstekend op de hoogte van de AVG. Dit maakt het bedrijf de juiste keuze om uw netwerk door te laten controleren.