De voor- en nadelen van social media

Iedereen is er wel mee bekend, social media. Ons leven kunnen we niet meer zonder zien. Overal zie je mensen op hun smartphone. Er wordt overal geswiped en gescrold. Je ziet iedereen op zijn telefoon in de trein, school, werk, restaurants en veel meer. Alles wordt dan ook op social media geplaatst. Een leuke foto hier en een leuke foto daar. Wij kunnen niet zonder social media. Niet alleen natuurlijke personen, maar ook bedrijven houden zich bezig met social media. Zij kunnen social media uitbesteden. Bij social media uitbesteden wordt het uit handen genomen bij het bedrijf en kan het bedrijf zich focussen op waar zij gespecialiseerd in zijn.

De voordelen van social media

Social media heeft zo zijn voordelen. Wanneer je gebruik maakt van social media, dan zul je al snel merken dat je een groot bereik kan creëren. Je kan dit doen door bijvoorbeeld bepaalde content te plaatsen. Je kunt aan de hand van dit grote bereik van social media, jouw doelgroep bepalen. Aan de hand van jouw doelgroep kun je weer gerichter content creëren. Verder is een voordeel van social media dat de kosten laag zijn. Als natuurlijk persoon zul je nauwelijks merken dat er aan social media kosten verbonden zijn. In de meeste gevallen zijn de social mediadiensten gratis. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik wil maken van bepaalde functies, dan kun je vaak een premium abonnement aanschaffen. 

De nadelen van social media

Naast de voordelen van social media, heb je uiteraard ook nadelen van social media. Wanneer je gebruik maakt van social media dan is dat een gebrek aan privacy. Mensen kunnen meekijken in je leven en jij en de rest van de gebruikers zijn altijd zichtbaar. Verder kun je afgeleid raken door social media. Je kunt afgeleid raken op je werk bijvoorbeeld of tijdens het studeren. Social media wordt ook steeds vaker gezien als een verslaving. Social media kan niet alleen een slecht invloed hebben op je dagelijks leven, maar je kunt je er ook rot door voelen. Veel jongeren worden onzeker door social media. Dit komt doordat veel Influencers bijvoorbeeld een perfect leven op social media plaatsen. Er bestaat zoiets als het perfecte plaatje, leven en lichaam op social media.