Advies voor hoeden

Wilt u graag een hoed kopen maar weet u niet welke? Een hoed is een stijlvol modeartikel die uw outfit helemaal af kan maken of op kan fleuren. Maar u kunt niet zomaar iedere hoed kopen. Hoeden zijn er in verschillende breedte maten, materialen, kleuren en patronen. Sommige hoeden hebben zelfs bloemen erop of zijn gemaakt van papier. Het is dus van belang dat er goed gekeken wordt naar de reden van het dragen van een hoed, en de uitstraling die ermee bereikt wilt worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de cowboyhoeden op western feestjes en de nette hoedjes die gedragen worden op prinsjesdag.

De feesthoed

Geen enkel kinderfeestje is natuurlijk compleet zonder de papieren feesthoedjes. Wit met gekleurde stippen, rood met regenboog strepen als patroon of de thema hoedjes met de favoriete film van het jarige kind. Ze zijn niet meer weg te denken. De papieren feesthoedjes zijn goed te herkennen aan hun kegelachtige vorm met daaraan vaak een elastiekje. Dit elastiekje kan door het kind of de volwassene onder de kin geplaatst worden. Hierdoor kan er mee rondgerend worden, zonder dat het papieren feesthoedje verloren gaat in het plezier. Qua materiaal wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een stevig karton, dat een beschermend laagje eroverheen heeft. Op deze manier gaat het niet direct kapot wanneer het kind op ontdekkingstocht gaat.

Zet ‘m op

In Andijk is er een hoeden verzamelaar, die ervoor gekozen heeft de verzamelde collectie tentoon te stellen. In eigen huis is hier een hoedenmuseum ontstaan. Sinds 2001 wordt de gehele hoedententoonstelling daar aan het publiek geshowd. Enkele hoeden zijn ook uit te proberen uit haar collectie van zo’n 400 hoeden. Naast hoeden verzameld deze vrouw ook alles wat met hoeden te maken heeft zoals boeken, tijdschriften en nog veel meer.

Dit is ook altijd een mooie oplossing mocht u de hoeden verzamelwoede krijgen, en alsmaar nieuwe hoeden kopen. Het starten van zo’n tentoonstelling kan natuurlijk vanuit een eigen woonkamer of aparte ruimte, en het enige dat daarvoor nodig is zijn standaarden voor de hoeden, en uw aanwezigheid.